Начало / Последни новини / Бивш треньор на Спартак пое Бдин /Видин/

Бивш треньор на Спартак пое Бдин /Видин/

Бившият старши треньор на плевенския Спартак – Диян Дончев е новия наставник на Бдин /Видин/. Решението е факт от броени дни. Първоначалната договорка с ръководството на петия в есенното класиране на Северозападната Трета аматьорска футболна лига е за договор до края на настоящия сезон.

„Имах няколко варианта да започна работа в отбори от Първа и Втора лига, но дълго премислях нещата и тези възможности отпаднаха. Приех предложението на Бдин, защото още при първите контакти се уверих, че в ръководството са сериозни и амбициозни хора. Все още съм в процес на опознаване“, коментира Дончев. Той наследява на поста друг бивш треньор на плевенчани Роберт Петров, който възобнови кариерата си на футболист с екипа на Локомотив /Пловдив/. Бдин вече си осигури две нови попълнения. Става въпрос за бившите полузащитници на тима Цветан Цветанов и Калоян Цветков. „Селекцията не е приключила. Първо обаче искам да се запозная с качествата на футболистите от нашия състав и тогава ще видим дали ще е необходимо да привличаме други момчета и на какви постове“, уточни 42-годишния треньор. Той разкри, че през пролетта целта пред поверения му тим е подобряване на класирането. Диян Дончев си тръгна от Спартак /Плевен/ в края на август миналата година, когато тима му падна с 0:3 като гост на Етър /Велико Търново/ в среща от четвъртия кръг на Втора лига.

„Тежко изживях онази загуба. Доста колеги след това ме подкрепиха. Все пак за първи път бях старши треньор. Благодарен съм на Спартак, че ми даде възможност да работя и въпреки че бе за кратко, опита който придобих е ценен“, заяви още треньорът.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...