Начало / Образование / Беседа по пътна безопасност изнесоха полицаи от Второ РУ – Плевен пред ученици от НУ „Единство“ в града  

Беседа по пътна безопасност изнесоха полицаи от Второ РУ – Плевен пред ученици от НУ „Единство“ в града  

Служители от сектор „Охранителна полиция“ при Второ РУ – Плевен изнесоха беседа по пътна безопасност пред възпитаници от начален курс на училище „Единство“ в Плевен. Второкласниците си припомниха нагледно правилните места и начините за пресичане на пътното платно при движение в Плевен, местата за безопасна игра и отдих. По интересен начин униформените служители на реда Христо Попов и Николай Вачев запознаха с професията на полицая.

Появата им в училището предизвика много вълнения и интерес. В достъпна форма те разказаха за динамичното си ежедневие и фокусираха вниманието на учениците към задълженията да спазват правилата в училище и на пътя. Служителите на реда запознаха децата с особеностите на полицейската униформа и най-важните полицейски атрибути – нагръден полицейски знак, стоп-палка, радиостанция, светлоотразителна жилетка, защитна каска и предпазен щит. Всеки един от малчуганите имаше възможност да се докосне до тях и поне за малко да се почувства част от полицейските сили.

Децата посрещнаха с огромна радост гостуването на служителите на реда, като задаваха много въпроси и споделяха свои наблюдения.

Партньорството между плевенската полиция и училищата в региона в различни превантивни инициативи, е традиционно и полезно за формирането на отговорно поведение и дисциплинираност на подрастващите.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...