Начало / Спорт / Баскетболният „Спартак” отпадна от Купата на България

Баскетболният „Спартак” отпадна от Купата на България

Баскетбол

Баскетболният тим на „Спартак” (Плевен) отпадна от турнира за Купата на България след очаквана загуба в четвъртфиналите от „Черно море Порт” (Варна), пише plevensport.eu.  В столичната зала “Универсиада”  плевенските баскетболисти бяха разгромени от „моряците“ с 19 точки разлика – 58:77. Варненци доминираха през целия мач, като на моменти водеха с повече от 25 точки. След равностойни първи минути „Черно море” успя да натрупа аванс след 12 безответни точки, като по този начин взе добра преднина след първата четвърт – 24:12. През вторите 10 минути варненския тим продължи да диктува събитията на терена, но и плевенчани показаха своите зъби. „Спартак” успя да свали пасива си само на 5 точки след серия от 9:1, но последните два коша преди почивката бяха за „моряците“ и така първото полувреме приключи с аванс от 9 точки за тях – 38:29.

Интригата в срещата беше убита през третата част, когато „Черно море” съкруши плевенчани с мощни атаки и агресивна игра, която направи разликата 26 точки при 63:37. До края на двубоя „Черно море” просто доиграваха, като позволиха на „Спартак”  да съкратят малко от разликата и да вземат последната четвърт с 21:14. Така плевенския баскетболен тим прекратява участието си в турнира, а „Черно море” вече чака победителя от двойката Балкан – Ямбол, които ще мерят сили от 18.00 часа днес отново в столичната зала „Универсиада“.

За плевенчани над всички бе Симеон Ценов с 12 точки. С по 11 завършиха Саша Топчов и Васил Александров, а със 7 се отчете Михаил Танев. Играч на мача стана гардът на варненци Станислав Цонков, който бе най-резултатен при успеха с 14 точки, 6 борби и асистенция.

Следващият двубой на момчетата на Цветан Антов ще бъде от 19-ия кръг на Националната баскетболна лига, като плевенчани ще трябва да гостуват на тима на Ямбол. Срещата ще се играе по програма на 8 март (събота), като допълнително ще бъде уточнен началния час.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...