Акценти
Начало / Общество / БАЛИЗ – Плевен набира дарения за закупуване на микробус

БАЛИЗ – Плевен набира дарения за закупуване на микробус

Сдружение БАЛИЗ – Плевен започна акция за набиране на дерения, с които да бъде купен микробус за нуждите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания в града. Нужната сума е в размер на 19 000 лв., съобщават от сдружението.

Центърът за социална рехабилитация и интеграция работи с деца от 3 до 18 години с различни увреждания, като осигурява възможност за почасови безплатни услуги – двигателна, социална и логопедична рехабилитация, психологическа и педагогическа подкрепа. 75 деца с различни затруднения от oбласт Плевен посещават Центъра. Центърът не разполага с никакво превозно средство. С осигуряването на микробус ще има начин деца, които ползват услугите, да бъдат извозвани от домовете си до социалната услуга и обратно /предимно за тези, които не са от град Плевен, а от малки населени места на областта/, също така ще има възможност специалисти да извършват домашни посещения и да работят с детето в домашни условия. Родители на деца с увреждания предимно от малки населени места с болка споделят за финансовите  си затруднения да покриват пътните си разходи, както и за липса на удобен транспорт от населеното място до града, за да посещават услугата. Единственият избор, който имат, е да се откажат от нея и да им остане вината, че „затварят“ децата си и не им осигуряват необходимата подкрепа.

Как да станете дарител можете да научите ТУК, където е публикуван апела на БАЛИЗ Плевен  в „Платформата – приложение, създадено от Фондация „Помощ за благотворителността в България“ (ФПББ).

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...