Акценти
Начало / Последни новини / Байкъри от цялата страна показват уменията си днес в Плевен

Байкъри от цялата страна показват уменията си днес в Плевен

 

Днес в Плевен започва финалният рунд на състезанието „BG Urban Series“. Градът ни ще приеме над 80 спускачи, които ще демонстрират своите умения с велосипеда. Именно в нашия град ще се разбере и кой е най-добрият български спускач в градски условия, който ще спечели почетната титла и ще замине за участие директно в кръг от Световните градски серии на 19 юни в Братислава.
Няколко са състезателите от Плевен, които дават сериозна заявка за успех във финалния кръг на състезанието „BG Urban Series“, което ще се проведе в Плевен тази събота. Боби Крумов, един от най-добрите родни спускачи с велосипед, се възстановява след травма, но ще даде всичко от себе си да се качи на почетната стълбичка в родния си град. Очакванията към двамата братя Мартин и Виктор Ненчеви също са големи, още повече след победата на Мартин при юношите на предния кръг от сериите в Габрово.
Всеки, който иска да наблюдава зрелищното колоездачно шоу, може да го направи свободно. Арената на надпреварата започва от Панорамата, минава през Скобелев парк и финишира до Художествена галерия „Илия Бешков“.
Състезанието се провежда с подкрепата на Община Плевен и редица фирми.
Финалите ще се проведат между 15:30 и 17:30 часа на 30 май, след което ще бъдат наградени и участниците. Преди това, от 13 часа, ще се проведат класификациите, а в часовете преди обяд състезателите ще имат възможност да направят тренировка.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...