Акценти
Начало / Крими / Апелативният съд върна производството срещу Алексей Зелов за доразглеждане

Апелативният съд върна производството срещу Алексей Зелов за доразглеждане

Алексей Зелов

С Определение от 26.09.2014 г. Великотърновският Апелативен съд е потвърдил изменената мярка за неотклонение на бившия зам.-кмет на Община Плевен Алексей Зелов, която с определение на Плевенски Окръжен съд от 5 септември тази година беше променена от „Задържане под стража” в „Подписка”. Това съобщиха днес официално от пресцентъра на Окръжен съд – Плевен.

Производството пред ВТАС беше образувано по частен протест от Софийска градска прокуратура, с който се правят оплаквания, че при изменение на мярката за неотклонение по отношение на Алексей Зелов в по-лека съществува реална опасност същият да се укрие, тъй като е руски гражданин и е обвинен в тежко умишлено престъпление – вземане на подкуп, за което се предвиждат от 3 до 10 години „Лишаване от свобода”.

Съдът е приел, че протестът е неоснователен.

Отделно от това с друго Определение от 26.09.2014 г., Великотърновският Апелативен съд е потвърдил разпореждане на Окръжен съд – Плевен за връщане на съдебното производство за доразглеждане в  Софийска градска прокуратура.

И двете определения са окончателни.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...