Акценти
Начало / Икономика / Автопазарът вече ще е край Брестовец, областният подписа договор за терена

Автопазарът вече ще е край Брестовец, областният подписа договор за терена

областна администрация

Областният управител Илиян Йончев днес е подписал договор, с който предоставя на Община Плевен за безвъзмездно ползване терен частна държавна собственост в землището на село Брестовец, на който да бъде преместен автопазарът от Балканстрой. Това съобщи днес на пресконференция самият областен управител.

Искане за това кметът на Плевен проф. Димитър Стойков е отправил в края на миналата година. Екипът работи усилено и въпреки продължителните празнични дни успя в кратки срокове да подготви необходимите документи и днес подписахме договора, обясни Йончев и подчерта, че този договор е в унисон на политиката му на протегната ръка към кметовете на общини от региона.

Той изрази надежда, че кметът на Плевен ще създаде необходимата организация, за да бъде решен бързо този проблем на плевенчани, резултат от  хаоса, който автопазара създава  около зала „Балканстрой“ в неделните дни.

Предоставеният терен е с площ  малко над 31 дка и е известен на повечето плевенчани като  автополигонът на СБА. Теренът се предоставя за безсрочно ползване на Община Плевен.

 

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...