Акценти
Начало / Образование / Авиатори от Долна Митрополия бяха гости в ДГ „ Юнско въстание“- Плевен

Авиатори от Долна Митрополия бяха гости в ДГ „ Юнско въстание“- Плевен

По повод Международния ден на астронавтиката и космонавтиката  – 12 април, в група „ Мечо Пух“ на ДГ „ Юнско въстание“- Плевен пристигна част от екипа на 12-та Авиационна база – Долна Митрополия.  Педагозите в  групата продължават инициативата за ранно професионално ориентиране на  подрастващите. Летците бяха посрещнати с питка и шарена сол,  и бурни аплодисменти от децата. Полковник  Банков разказа  за самолетите, показа им екипировка на летец и макет на  Pilatus,  което  впечатли и развълнува бъдещите любознателни първокласници. Децата слушаха с интерес и възхищение. Кулминацията бе, когато децата „управляваха самолет“ на импровизираната кабина.

Малчуганите от своя страна поздравиха гостите с песен за авиацията , поднесоха поздравителен адрес и подаръци с благодарност към ВВВУ“ Георги Бенковски.

„За нас беше голяма чест и удоволствие да се срещнем с посветилите се на българската авиация и военновъздушни сили“, споделиха учителките на групата. След невероятното преживяване децата приеха поканата да посетят   Авиобазата и да се качат на истински самолет.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...