Акценти
Начало / Видео / Плевен е домакин на Зонално състезание по пожароприложен спорт (видео)

Плевен е домакин на Зонално състезание по пожароприложен спорт (видео)

състезание пожарникари

Зоналното състезание по пожароприложен спорт започна рано тази сутрин в Плевен. Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен е домакин и организатор на мероприятието, а в надпреварата участие вземат представителни отбори на РДПБЗН – Плевен, РДПБЗН – Велико Търново, РДПБЗН – Ловеч и РДПБЗН – Габрово.

състезание пожарникари
Отборите са съставени от 10 състезателя – пожарникари, които ще премерят сили в четири дисциплини: изкачване с щурмова стълба; 100-метрова пътека с препятствия; пожарна щафета 4 Х 100 м с препятствия; бойно разгръщане от мотопомпа.

състезание пожарникари
Основна задача на състезанието е проверка умението, издръжливостта, физическата подготовка и повишаване на професионалното и спортно майсторство на състезателите и служителите от РДПБЗН – Плевен, Велико Търново, Ловеч и Габрово, практикуващи пожароприложен спорт и класиране за участие в Републикански преглед на най-добре представилия се отбор.
Състезанието започна тази сутрин с дисциплината „Изкачване с щурмува стълба” и ще продължи до следобедните часове на „Стадион Плевен“.

състезание пожарникари

Прочетете също:

Прекъсвания на електрозахранването в части от община Плевен ще има на 28 май

Ремонтни работи по електропровод 110 kV, който е собственост на Електроенергийния системен оператор, налагат промяна ...