Акценти
Начало / Избори / Избори 2013 / „Движение България на гражданите” Плевен обсъди с членове и симпатизанти предстоящите избори

„Движение България на гражданите” Плевен обсъди с членове и симпатизанти предстоящите избори

Предстоящите предсрочни избори за народни представители и задачите на партията и сдружението във връзка с подготовката и провеждането им бяха основните теми, обсъдени на среща на членове и симпатизанти на партията, провела се в зала „Катя Попова”.

Членът на Националния съвет на „Движение България на гражданите” Найден Зеленогорски, запозна присъстващите с решенията, взети на разширения национален съвет, проведен на 9 и 10 март във Варна, на който присъстваха всички  областни и общински ръководства.

„Тръгваме на избори с желание за победа. Ние можем да изведем страната от кризата, в която се намира и да гарантираме на хората спокоен и достоен живот. Ако ние разясним какво можем да направим, как ще променим живота към по-добро – на изборите ще се поздравим с успех”, каза Зеленогорски при представянето на 31 приоритета от програмата на партията.

От изказването на областния координатор Стефан Милев стана ясно, че „Движение България на гражданите” има изградени структури в 10 от общо 11 общини в областта. Всеки ден се подават заявления за членство в партията, голям е интересът и към сдружението, допълни Милев.

Председателят на общинската структура на партията в Плевен Христо Таслаков акцентира върху предстоящите задачи, свързани с подготовката и провеждането на изборите. Първа задача, още през следващата седмица ще бъде събирането на подписи за регистрация на „Движение България на гражданите” за участие в предстоящите избори. На следващ етап е осигуряването на достатъчен брой застъпници и тяхното обучение.

„Нека да си  свършим максимално добре работата, за да не допуснем да ни откраднат изборите и да се поздравим с победа на 12-ти май”, призова и председателят на Сдружението в Плевен – Георг Спартански. Акцент в предстоящата кампания трябва да бъде активността и бдителността  на застъпниците, допълни Спартански.

В последвалата дискусия членове и симпатизанти на партията поставиха актуални въпроси във връзка с политическата обстановка и подготовката на изборите.

В края на срещата Найден Зеленогорски връчи членските карти и пожела успех на новоприетите членове на партията.

Утре, 14 март, „Движение България на гражданите” организира в Плевен кръгла маса по проблемите на земеделието. „Перспективи пред българското земеделие” е нейната тема. Модератор на кръглата маса ще е е Нено Димов, ръководител на секторната група по земеделие. Експертите от групата ще обсъдят мерките за реформи в областта на земеделието, бъдещето на сектора и финансовите инструменти в негова помощ, както и българските национални интереси в сектора през новия програмен период на ЕС (2014-2020 г.). Кръглата маса ще се проведе парк-хотел „Кайлъка” от 16 часа.