Акценти
Начало / Избори / Избори 2015 / Ясни са вече 30 кметски кандидатури на АБВ в област Плевен

Ясни са вече 30 кметски кандидатури на АБВ в област Плевен

Областният съвет на ПП АБВ – Плевен утвърди на свое заседание кандидатурите на кметове в региона, съобщават от пресцентъра на местната централа на партията.

Както е известно, за кмет на община Плевен АБВ издига кандидатурата на Цветан Антов. Ясни са вече и кандидатурите на селата в община Плевен . Село Опанец  – Тихомир Тодоров, село Брестовец – Румен Банчев, село Бохот – Цецо Цветанов, село Гривица – Любомир Ламбев, село Върбица – Динко Гюрецов, село Търнене – Пламен Иванов, село Дисевица – Стоян Георгиев, село Николаево – Цветозар Петров.

В община Левски АБВ залага на жена за кандидат за кмет на общината – Яна Григорова Конова. Тя е родена през 1954 година и се занимава с частен бизнес, по образование е счетоводител. В осем от селата на община Левски АБВ издига свои кандидат-кметове.

Кандидатът за кмет на община Никопол е Любомир Димитров Мачев, роден през 1970 година, с висше образование, в момента работи като експерт в НОИ. АБВ излиза със свои кандидат-кметове в седем от селата на община Никопол.

В Пордим кандидатът за кмет на общината е Емилия Ганчева. Родена е през 1962 година, висше образование, специалност „медицина“.  Засега са ясни кметските кандидатури за три от селата на общината. В Гулянци изборът на АБВ отново е жена за кандидат-кмет на общината. Това е Маргаритка Цветанова Кирова, родена през 1957 година, работи в сферата на социалните дейности.

До 10 август ще е ясна и кандидатурата за кмет на АБВ за  община Белене.  В  Червен бряг АБВ няма да издига собствена кандидатура, ще подкрепи кандидат на местна организация. В община Долни Дъбник АБВ подкрепя кандидатът на земеделците за кмет на общината.

Справка за издигнатите до момента кандидати за кметове на АБВ показва, че средната възраст е 43 години. Повече от 10 са жените. Най-възрастният кандидат за кмет е на 71 години, а най-младият – на 24.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...