Начало / Общество / Шест плевенски деца сред претендентите за стипендия от Фондация „Димитър Бербатов“

Шест плевенски деца сред претендентите за стипендия от Фондация „Димитър Бербатов“

Ани Георгиева- математика, Валентин Филипов- математика, Виктор Ванев- математика, Елизабет Захариева- поп пеене, Симеон Янев- триатлон, Цеца Сълева- спортни танци, Чавдар Лалов- математика – това са шесте плевенски деца, които тази година влязоха в Клуб 2016 на „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов”.

На 14 юни всички 438 таланти от различни краища на страната, шампиони в изкуствата, науките и спорта, включени в Клуб 2016,  са поканени със свой родител на Националния стадион „Васил Левски“, съобщиха от Фондацията. Националната лотария осигурява билети за тях и техните родители, и именно тя е големият дарител на Клуб 2016.

„За тези деца организираме мащабното благотворително събитие All Stars 2017. Всички те ще бъдат специални гости на стадиона. А щастливците, които ще спечелят статуетките,  ще ги получат в телевизионен ефир, и пред феновете, които ще дойдат на мача. Вярвам, че стадионът ще бъде пълен, защото шоуто ще си заслужава“, каза учредителят на едноименната фондация, футболната ни звезда Димитър Бербатов и добави: „Благодаря на Националната лотария, че реши да подкрепя успеха!“

Фондация „Димитър Бербатов“, учредила първите в страната годишни награди за ученици в различните сфери на изява на техния талант, ще връчи статуетките за 2016 година пред целия стадион. Публиката ще може да аплодира и да сподели радостта на най-изявените през 2016 година таланти.

Прочетете също:

Паралелка „Баскетбол“ разкриват в СУ „Иван Вазов“ – Плевен

БК „Спартак Плевен“ продължава усилената си работа с подрастващите в града. От клуба ще си ...