Акценти
Начало / Последни новини / Шесто място за атлети на Спринт /Червен бряг/ в НШ по седмобой

Шесто място за атлети на Спринт /Червен бряг/ в НШ по седмобой

Симеон Цветков и Лъчезар Петков са на шесто място в националния шампионат по седмобой /60 метра гладко бягане, скок дължина, тласкане гюле, скок височина, бягане 60 метра с препятствия, овчарски скок и 1000 м гладко бягане/ за мъже и юноши под 18 години в столичната зала „Асикс Арена“. В битката при мъжете Цветков спечели първото място в скока на дължина. В спринта на 60 м и скок височина завърши втори. В останалите дисциплини се класира два пъти 4-и, по веднъж 5-и и 7-и. 3312 точки е общия му актив. Шампион стана Васил Власов от столичния КЛАСА – 4811 т.

Лъчезар Петков събра 3029 т. при юношите. Очаквано той спечели спора в сектора за висок скок. На 60 м гладко бягане се класира втори, а с позиция по-назад на 1000 м. В другите дисциплини не се представи добре. Непосредствено след Петков се класираха съотборниците му Калоян Маринов и Мишел Андреев. Титлата заслужи Лъчезар Вълчев от Лудогорец /Разград/ с 4281 т.

Анахид Руменова от КЛА Спартак /Койнаре/ е на седма позиция в петобоя /бягане 60 метра с препятствия, скок височина, тласкане гюле, скок дължина и 800 м гладко бягане/ на девойките под 18 години.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...