Акценти
Начало / Последни новини / Шахматистите на  „Спартак Плевен XXI “ с три медала от турнира за Купа МОЛ Велико Търново

Шахматистите на  „Спартак Плевен XXI “ с три медала от турнира за Купа МОЛ Велико Търново

Четирима състезатели на „Спартак Плевен ХХІ” участваха в четвъртия детски турнир за Купа МОЛ Велико Търново“ и спечелиха един сребърен и два бронзови медала. В турнира се включиха 72 състезатели от цялата страна .Те  играха  общ 6 кръга по „Швейцарска система“, като допълнително се правеха класации за групите до 6, 8,10 и 12 години.

Опитните плевенски състезатели Кристиан Георгиев и Кристиан Милев бяха едни от основните фаворити за спечелване на медалите в генералният турнир. И двамата завършиха с 5 точки от 6 възможни, като по допълнителни показатели Кристиан Георгиев спечели сребърния медал, а Кристиан Милев остана шести.

Отлично пък в своя  дебют в шахматно състезание се представи Лора Бейкова, която с 3 точки спечели бронзовия медал при момичетата до 12 години. Домакините бяха подготвили и няколко специални награди. Борис Дяков със 4 точки спечели второ място в класацията за най-добре представил се неградиран състезател. Това е и второ престижно класиране в неговото семейство, след като преди седмица баща му – Мартин Дяков, стана четвърти при мъжете в България по блиц.

Турнирът бе спечелен  от Кристиан Ангелов от „Етър“(В.Търново)

 Това е пореден успех на възпитаниците на треньора мс Михаил Гигов и на СКШ“Спартак Плевен XXI“.До края на годината клубът ще организира „Коледен турнир “ за своите състезатели, на който ще бъде отчетена и спортната 2018 г.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...