Начало / Крими / Четирима задържани при наркоакция в Левски       

Четирима задържани при наркоакция в Левски       

За времето от 03.30 часа до 15.45 часа на 31 юли в град Левски е проведена специализирана операция по линия „Производство и разпространение на високорискови наркотични вещества“. Целта на акцията е задържане на лица, извършители на престъпление по чл. 354 „а“, ал. 1 от НК. Участвали са служители от РУ – Левски, екипи на „Специализирани полицейски сили“ при  ОДМВР – Плевен, разследващи полицаи и експерти. Полицейските действия са под ръководството и контрола на Окръжна прокуратура – Плевен.  За изпълнението на „претърсване и изземване“ за конкретни адреси е издадено предварително съдебно разрешение с определение на съдия от Окръжен съд – Плевен. В хода на акцията в 08.15 часа полицейски екип извършва проникване в жилище, където е задържан собственика – 34-годишен. В дома са открити и иззети 3 мобилни апарата, множество сим карти и пластики, прозрачен полиетиленов плик с размери 4/5см., съдържащ суха зелена тревиста маса, реагираща на „марихуана“, две кутийки от кибрит, съдържащи съответно бяло кристално вещество. Намерени са две стъклени шишета по 200 мл., съдържащи метадон, 7 туби с различни прекурсори /ацетон, солна киселина и натриева основа/, използвани за производство на метамфетамин. Към метален парапет на югоизточната балконска тераса на жилището е намерено завързано в единия край въже с дължина 6 метра, а на противоположния край – прикачена с допълнителна тежест пластмасова, синя на цвят кутийка с размери 5/9 см., както и плик, съдържащ 74 празни кутийки от кибрит. В аптека, в гаражно помещение на същия адрес, е задържана собственичката – 55-годишна. На междустълбищна площадка на същия адрес е установен и задържан 35-годишен от село Деляновци, общ. Свищов. При проверка в село Деляновци в дворно място са открити следи от полагане на грижи за отглеждане на растения от рода на конопа.

В игрална зала в град Левски втори полицейски екип задържа 31-годишен от същия град. В дома му са открити и иззети три хартиени свитъка с размери 2х1см., съдържащи бяло кристално вещество. При личен обиск в него са намерени два мобилни апарати с активни Сим карти.

Лицата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Предстоят експертизи на иззетите веществени доказателства по досъдебното производство. На 34-годишния и на 31-годишния са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 1 от НК и с постановление на наблюдаващия прокурор при ОП – Плевен са им взети мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. На 1 август те са приведени в ОЗ „Арести“ при Затвора – Плевен.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...