Акценти
Начало / Крими / Четирима задържани за купуване на гласове в област Плевен

Четирима задържани за купуване на гласове в област Плевен

Специализирана акция за купуване на гласове са провели на 24 февруари 2022 година  служители на РУ – Левски, съвместно със служители на 01 РУ – Плевен, 02 РУ – Плевен, РУ – Белене, Базова научно-техническа лаборатория и сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен. В случаи на неотложност са проверени шест адреса – частни домове и офиси в град Левски и в село Асеновци. При претърсвания и обиски са иззети копия от избирателни списъци на СИК в село Асеновци с данни на лица, имащи право да гласуват на предстоящите частични избори за кмет в селото, ръкописни списъци с имена на лица, бележник с изписани имена и ЕГН-та на лица, парична сума, намерена при списък с данни на лица, заявления за вписване в избирателни списъци, компютърна конфигурация и мобилни апарати със СИМ карти в тях, 51 броя агитационни бланки, с маркирана позиция за гласуване.

Задържани за срок до 24 часа по ЗМВР са 52-годишен, 45-годишен, 68-годишна и 56-годишна. Уведомен е прокурор от РП – Плевен.

Работата на разследващите екипи по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство по чл. 167, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...