Начало / Култура / Четиригодишна с награда на името на Антон Муха

Четиригодишна с награда на името на Антон Муха

Четиригодишната Елена Христова  от арт школа „Колорит” – Плевен стана носител на почетна награда от международния конкурс за детска  рисунка   „Алфонс Муха – нова арт приказка”, провел се в град Рибник –  Полша. Отличието Елена получи за творбата си „Жена с цветя в косите”.

Конкурсът се провежда за дванадесети път и всяка година има нова тема, свързана с творчеството на световно известен художник. Тази година младите художници имаха за задача да се запознаят с творчеството на чешкия художник Алфонс Муха, да се потопят в неговия колоритен приказен свят, да се вдъхновят и създадат свои собствени красиви картини. За своите интересни живописни творби дванадесет деца от „Колорит” са удостоени с Диплом за отлично представяне. Ръководителката на школата Майя Ананиева е отличена с награда за своя висок професионализъм в  работата с децата, а школата е наградена за високото ниво на творбите, представени на конкурса.

Тази година в него са участвали 3 860 рисунки от 24 страни. Най-добрите творби са представени в международната изложба в Младежкия дом на културата в град Рибник.

Прочетете също:

Лечители и билкари празнуват днес

На 1 юли се отбелязва народния и църковен празник Свети Врач, посветен на светите братя ...