Начало / Култура / Честит празник, деца! Ето къде днес в  Плевен ще има забавления за вас

Честит празник, деца! Ето къде днес в  Плевен ще има забавления за вас

Днес в  България празнуваме Деня на детето. Това е един от най-старите международни празници.  През 1925 г., в Женева,  по време на Световна конференция за благосъстоянието на децата е определена  датата 1 юни за Международен ден на детето.

По повод Празника на детето днес  на много места в Плевен се организират забавления за малчуганите. Ето някои от предложенията:

От 10 часа пред Центъра за работа с деца  ще танцуват „Северняците” на Джейлян Демирев и ще пее хор „Звъника”. Заедно с тях ще бъдат малчуганите от ДГ „Щурче”.

От 11 часа, на сцената пред Центъра за работа с деца започва забавлението, организирано от доброволческия екип на Миглена Цанова. Освен концерт, ще има почерпка и балони за децата. Най-интересно за тях ще е правенето на дълга рисунка с отпечатъци от детски ръчички. Организаторите ще поставят дарителски кутии, средствата от тях ще отидат при деца от Плевен с аутизъм. Те ще бъдат почетни гости на празника.

От 11 часа пред централния магазин на НАРКОП – Плевен ще започне концертът „Деца поздравяват деца”. Организаторите обещават много песни и танци, забавления и страхотни изненади.

От 13.30 часа пред Панорамата започва концерт под мотото „Детство мое”.  С изпълнения ще се включат: ДГ „Слънце”, ДГ Щурче”, ДГ „Снежанка”, вокална група „Приятели” към ОУ „Св. Климент Охридски”, вокална група „Ботевци пеят” към НУ „Христо Ботев”,  вокална група ПДГ и ученици от V клас към ОУ „Йордан Йовков”, смесен хор „Звъника”. Своите умения ще представят Танцов ансамбъл, Народен хор и Народен оркестър „Нашенчета” и Детски театър „Слънчева планета” към Центъра за работа с деца – Плевен.

Ще има изненади за децата и възможност за рисунки върху асфалта.

На 1 юни, входът в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” ще бъде безплатен за деца и учащи.

От 15.30 часа в двора на Регионалния исторически музей в Плевен ще бъдат организирани забавни игри със системата КиндиРу. Децата ще могат да играят, да се забавляват, да се катерят и пълзят, да се търкалят. Предвидени са също изпълнения на  Балетно-театрална школа и спортен клуб „Спирит”, които ще започнат в 16.30 часа.

От 17 часа пред Центъра за работа с деца ще започне празничната програма за децата, организирана от Община Плевен.  От 17 до 18 часа децата ще имат възможност да се включат в различни занимателни спортни игри.  В 18 часа ще започне празничният концерт с участието на хор „Звъника” и ДЮФА „Нашенчета”. Ще има много балони и лакомства за децата.

От 17 часа в Панорама мол Плевен организират парти за децата с лакомства и забавления. Ще бъдат връчени и наградите от конкурса за детска рисунка „Моят любим анимационен герой”.

От 18 часа в ДКТ „Иван Радоев” ще представят детския спектакъл „Тигърчето Спас и малкото голямо слонче”.

Весел празник!

Прочетете също:

Детските градини в община Пордим получиха дарение

Детските градини в населените места на община Пордим получиха голямо дарение от „Метро“ Плевен, народния ...