Начало / Политика / Червените в Плевенско подкрепят искането за референдум за АЕЦ Белене

Червените в Плевенско подкрепят искането за референдум за АЕЦ Белене

Структурите на БСП в Плевенски регион ще подкрепят идеята на бившия президент Георги Първанов за организиране на подписка с искане за референдум за строителството на АЕЦ Белене, обяви днес в Плевен депутатът от Коалиция за България  Румен Петков. „За нас, като регион, е много важно да подкрепим с целия ресурс, с който разполагаме, такава подписка”, подчерта той и допълни, че е много важно българското общество да бъде информирано за последиците от решенията, които в последните два дни взеха правителството и Парламентът. Депутатът цитира експерти, според които цената на еленергията от парогазова централа при сегашната технология на ценообразуване би струвала между 300 и 320 евро за мегават. „Ние трябва да си даваме сметка пред какво ще бъде изправен българският бит и българската икономика през 2017-2019 г. когато изтича срокът на двата реактора в АЕЦ Козлодуй и когато е очевидно, че Седми блок няма да е готов. Това означава, че през 2017 г. – 2019 г. можем да бъдем изправени пред много сериозна енергийна криза”, заяви Румен Петков.

Той беше категоричен, че отварянето на проект „Белене” ще е приоритет номер едно за БСП, ако следващото управление е лявоцентристко.

От своя страна общинските съветници от БСП в Плевен ще внесат декларация на следващо заседание на местния парламент, с която ще потърсят политическа отговорност от колегите си от ГЕРБ, които в предизборната кампания ясно заявиха, че ще работят за строителството на АЕЦ Белене. Това обяви лидерът на местната организация Любомир Петков

Прочетете също:

Румен Петков: Високите цени на тока и газа поставят пред взрив образователната и социалната системи

Безпокойство по състоянието на социалния сектор изрази председателят на АБВ Румен Петков. Пред медиите в ...