Акценти
Начало / Общество /  „Часът на Земята“ ще бъде отбелязан тази събота и в Плевен

 „Часът на Земята“ ще бъде отбелязан тази събота и в Плевен

За поредна година Община Плевен ще се присъедини към световната инициатива „Часът на Земята” на международната природозащитна организация WWF. На 27 март, събота, между 20.30 и 21.30 ч. ще бъде загасено ефектното осветление на сградата на местната администрация.

„Часът на Земята“ е най-мащабната глобална инициатива, посветена на опазването на планетата. Тази пролет тя ще стане факт за 14-а поредна година в над 7 000 града от 180 държави, обединени в усилията си за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата, отправящи призив за устойчиво и отговорно бъдеще.

Фокусът на международната кампания на WWF тази година ще бъде върху опазването на биоразнообразието, което намалява с драстични темпове. Само за 50 години сме изгубили 68 % от популациите на диви животни. Затова „Часът на Земята`2021“ в България ще обърне специално внимание на грижата за един емблематичен за нашите гори вид – кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на сериозен риск през последните десет години. Над 2 000 българи се отзоваха на апела на организацията за помощ и подкрепиха създаването на Спасителен мечешки отряд от експерти, който вече е на терен и работи успешно. Сега целта е да се продължи с надграждане на започнатото като се проучат и оценят мечешките популации в Средна Стара планина и в Западните Родопи, както и да се предпазят местните хора от нежелани срещи с тях.

Община Плевен призовава всички граждани да изразят своята съпричастност и активна гражданска позиция, като загасят светлините в домовете си за един час на 27 март.

Прочетете също:

Над 436 000 родители са ползвали данъчни облекчения за деца

Над 436 000 родителите са ползвали данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания за ...