Начало / Избори / Избори 2015 / ЦИК одобри единната номерация на избирателните секции

ЦИК одобри единната номерация на избирателните секции

Централната избирателна комисия излезе с решение за единната  номерация на избирателните секции в Република България за изборите за общински съветници и за кметове и за национален референдум на 25 октомври 2015 г.

 Единният номер на всяка избирателна секция ще се състои от девет цифри, групирани във вида:  АА ВВ СС ХХХ, където АА е номерът на областта, ВВ –  е номерът на общината в съответната област съгласно Единния класификатор на административно-териториалните и териториалните единици (ЕКАТТЕ),  СС  – е номерът на административния район съгласно ЕКАТТЕ в общините с районно деление – София, Пловдив и Варна, а за останалите се записва 00 (нула-нула),  ХХХ –  е номерът на секцията в общината, а за София, Пловдив и Варна – номерът на секцията в административния район.

Така номерът на бюлетините за община Плевен ще изглежда така: 15-24-00-ХХХ(номера на секцията), а на община Белене – 15-03-00-ХХХ (номера на секцията).

До 4 септември (50 дни преди изборния ден) със заповед кметовете на общини трябва да образуват избирателни секции и да тяхната номерация и адрес. Три дни е срокът за оспорване на образувана секция пред ОИК. Също тридневен е срокът за произнасяне на ОИК . Решението на общинската избирателна комисия може да се оспорва в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия по реда на чл. 88 от ИК.

Общинската избирателна комисия не по-късно от 19 септември 2015 г. (35 дни преди изборния ден) формира единните номера на избирателните секции в района или общината съобразно единната номерация на секциите.

Прочетете също:

Тази вечер отново третират срещу комари в Плевен

Второ допълнително третиране срещу увеличената след продължителните дъждове популация на комари ще се проведе тази ...