Акценти
Начало / Култура / Цигуларката Зорница Иларионова гостува на плевенска сцена

Цигуларката Зорница Иларионова гостува на плевенска сцена

Цигуларката Зорница Иларионова ще изнесе концерт в родния Плевен заедно с Мария-Елена Средева – пиано, на 19 април, от 19 часа в зала „Катя Попова”. В програмата са включени произведения на Бах, Паганини, Прокофиев, Дворжак, Дебюси и Сен – Санс.

Зорница Иларионова е родена в Плевен, където учи и завършва с отличие в класа по цигулка на Благородна Танева, а по-късно продължава своето образование в  Мадрид, където постъпва в класа на световноизвестния цигулков педагог проф. Захар Брон. През 2014 г. на тържествена церемония в двореца „Ел Пардо“ в Мадрид Зорница бе удостоена лично от кралица София с престижната награда „Най-добър музикант“ в цигулковата катедра на проф. Захар Брон в Кралската академия за музика „Кралица София“.

Зорница Иларионова  концертира с успех на много европейски сцени. Успешно участва и във фестивалите „Софийски музикални седмици“, „Варненско лято“, „Аполония“, „Мартенски музикални дни“, „Моцартеум“ – Залцбург, „Музика Мунди“ – Брюксел, Фестивал за камерна музика в Бьолен, Германия и др

Мария-Елена Средева е възпитаник на проф. Джулия и Константин Ганеви и на проф. Стела Димитрова, носител е на много награди от конкурси по света.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...