Акценти
Начало / Последни новини / Цветан Цветанов се включи в Маратона на приятелството – Плевен 2015

Цветан Цветанов се включи в Маратона на приятелството – Плевен 2015

IMG_0489маратон цветан цветанов

Близо 350 участници от 10 страни се включиха във втория Маратон на приятелството Плевен 2015. Откриването на спортната надпревара уважиха народните представители Цветан Цветанов и Владислав Николов,  както и областният управител на Област Плевен Ралица Добрева. Кметът на Плевен проф. Димитър Стойков приветства всички участници в спортната надпревара.

IMG_0417цветанов маратон откриване

„Щастлив съм, че вече втора година в Плевен се провежда  Маратона приятелството. Надявам се той да възроди традицията от преди години, когато в Плевен се е  провеждал полумаратон”, каза проф. Димитър Стойков. Той подчерта, че тази година участниците са два пъти повече от миналата година.

Като участник в полумаратона в Плевен през 1987 година, и завършил цялото трасе, народният представител Цветан Цветанов даде старт на спортната надпревара.

„Нека всички, които днес ще стартират полумаратона и маратона, да пробягат цялото трасе. Да победи най-добрия т,най-подготвеният и всеки един да изпита удоволствието от участието и приятелството, което се създава от подобен вид спорт”, каза Цветанов.

Той поведе градския крос „Аз мога”. Трасето, което ще избягат всички участници в него, е три километра.

IMG_0431маратон плевен 2015

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...