Начало / Общество / Хартояд, Пластоядка и Стъклояд учат плевенчанчетата как да изхвърлят разделно отпадъци

Хартояд, Пластоядка и Стъклояд учат плевенчанчетата как да изхвърлят разделно отпадъци

екопак

Тази събота в Плевен пристига образователно куклено шоу, което ще разкаже на плевенските деца как да изхвърлят разделно отпадъци от опаковки у дома и в парка. Събитието, организирано от Екопак, ще се проведе на 9 май от 16:00 часа пред Центъра за работа с деца в Градската градина, информират организаторите.

След пиесата „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка” актьорите ще забавляват децата с образователни игри, музика и танци. Входът е свободен, а всяко дете ще получи подарък – комикс книжка за оцветяване.

Постановката на Екопак и Театър на приказките – София разказва историята на три животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които отскоро живеят в парка. Трите геройчета са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и стоят на част от контейнерите на Екопак за разделно събиране на отпадъци от опаковки, разположени в близост до паркове в София, Плевен и Враца.

„Целта на кампанията е да представи разделното събиране на отпадъци от опаковки като забавна игра. Тя е насочена към най-малките – децата в детските градини и към учениците от първи до четвърти клас. С ясното съзнание, че възпитанието и отношението към опазването на околната среда започва от най-ранна детска възраст, ние „съживихме” и дадохме идентичност на контейнерите, за да привлечем вниманието на децата към тази толкова сериозна тема. Чрез приказката и играта очакваме да създадем положително отношение и трайни навици в разделоното събиране у дома”, казва Мариана Петкова, мениджър връзки с обществеността в Екопак.

 

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...