Акценти
Начало / Последни новини / ФК „Спартак 1919” ще вложи 200 000 лева за ремонт и поддръжка на спортно игрище

ФК „Спартак 1919” ще вложи 200 000 лева за ремонт и поддръжка на спортно игрище

Сдружение „Футболен Клуб Спартак 1919” – Плевен, получи право за безвъзмездно ползване през следващите 10 години на спортното игрище на ул. „Пиер Кюри” № 9. Решението взеха общинските съветници на заседанието си този четвъртък.

От своя страна ФК „Спартак 1919” ще трябва да изпълни инвестиционен план с обща стойност на инвестициите 200 000 лв. До втората година клубът трябва да подмени тревната настилка на игрището, като предвидената за това сума е 120 000 лв. В инвестиционната программа е предвидено още: ремонт  на съблекалните в срок до 3-тата година, 1-ви ремонт от сключване на договора; 2-ри ремонт да 6-ата година и 3-ти ремонт до 9-ата година – в размер на 30 000 лева; осветление в срок до 4-тата година от сключване на договора и подмяна до 8-ата година – в размер на 30 000 лева; ограда в срок до 4-тата година от сключване на договора и ремонт до 9-ата година – в размер на 20 000 лева.

Разходите, свързани с текущото обслужване и поддръжка на имота, както и данък сгради и такса битови отпадъци, са за сметка на Сдружение ”Футболен Клуб Спартак 1919” Плевен.

Към настоящия момент „Футболен Клуб Спартак 1919” Плевен е стопанисвал имота с грижата на добър стопанин, извършил е инвестиции за изграждане на една съвременна спортна база за практикуване на футболна игра и провеждане на учебно-тренировъчни занимания, където се обучават деца и юноши от 7 до 16-годишна възраст. На футболното игрище ще се осъществява цялата тренировъчна дейност на всички детско-юношески групи на ОФК „Спартак Плевен”, както и заниманията на футболните паралелки на Спортно училище „Георги Бенковски”. На терена ще се провеждат турнири и спортни мероприятия под егидата на Община Плевен.

Прочетете също:

Две подвижни секционни комисии ще обслужват хората с увреждания в изборния ден

Две подвижни секционни избирателни комисии ще има в община Плевен на предстоящите на 11 юли ...