Акценти
Начало / Култура / Филм за Плевен спечелил милиони зрители по света

Филм за Плевен спечелил милиони зрители по света

Излезе годишната справка на Българската Национална телевизия за излъчванията на поредицата „Световните градове на България” за 2016-а година. Част от тази поредица е филмът „Плевен – вълни по равнината”, създаден по поръчка на Община Плевен в партньорство с Продуцентска къща Файв Стар Медиа.

   През 2016-а година „Плевен – вълни по равнината” е излъчен 7 пъти  по БНТ Свят и БНТ. Филмът бе предоставен за излъчване и на телевизията за българите в САЩ BG7TV, която е качена на най-големия кабелен и интернет оператор в Щатите. Тъй като филмът е озвучен на английски, той е достъпен за най-широка част от телевизионната аудитория. Отделно е качен и на интернет каналите за документално кино documentarybg.com и documentarybg youtube, които се ползват с огромен интерес на всички континенти. Филмът е гледан вече от милиони зрители, а град Плевен, неговата история и забележителности са придобили световна популярност.

Прочетете също:

Ръководството на Спартак /Плевен/: Удържаните пари за осигурителни вноски са причината футболистите ни да бойкотират мача с Монтана

Днес на пресконференция в Плевен ръководството на Общински футболен клуб Спартак /Плевен/ разкри причината за ...