Начало / Култура / Фестивал на медицинските университети започва днес в Плевен

Фестивал на медицинските университети започва днес в Плевен

Медицинският университет в Плевен от днес е домакин на Третия национален студентски фестивал на медицинските университети в страната. За два дни – 10 и 11 май, Плевен и читалище „Съгласие 1869“ ще се превърнат в международна сцена на студентското художествено творчество. Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански и е част от програмата, посветена на Празника на Плевен.

В националния студентски форум ще се включат над 150 представители на академичната и студентската общности от всички медицинските висши училища в цялата страна. Най-многобройни са студентите участници от медицинските висши училища във Варна и Плевен – по 31 български и чуждестранни изпълнители и танцьори.

Студентският фестивал ще  започне на 10 май с празнично дефиле на участниците от 18.30 ч на площад „Възраждане”. От 22 часа МУ-Плевен ще поднесе специална изненада за участниците във фестивала и гостите на града – уникално светлинно шоу и заря на Параклис-мавзолей „Свети Георги Победоносец“ .

На 11 май от 10.00 ч стартира основната програма на художествения форум, който ще се проведе в две части, всяка от които съдържа 12 изпълнения – танцови, хорови и солови. Сред чуждестранните хорови участия се открояват Госпъл хор, Непалски състав и Боливуд група. Фестивалът ще закрие популярният хип хоп изпълнител Атанас Колев, полуфиналист в X Factor, който е студент по медицина във Варна. Висшето училище в Плевен ще изненада своите гости с тържествените изпълнения на Университетски хор от студенти и преподаватели, с които ще се открие фестивала под диригентството на Ваня Делийска, заслужил гражданин на Плевен.

Входът на фестивала в Читалище „Съгласие 1869“ е свободен за всички желаещи да се потопят в уникалната атмосфера на международния празник на студентското художествено творчество.

Прочетете също:

55-годишен е задържан вчера за управление на автомобил в нетрезво състояние

Около 17:20 часа в град Червен бряг на кръстовище, образувано от булевард „Христо Ботев“ и ...