Акценти
Начало / Крими / Фалшиви 24 000 евро намерени при акцията в Левски, Деляновци и Козар Белене

Фалшиви 24 000 евро намерени при акцията в Левски, Деляновци и Козар Белене

Фалшиви 100-еврови банкноти на стойност 24 000 евро и заготовки за фалшиви банкноти на стойност над 500 000 евро,  както и 13 подправени лични карти са намерени и иззети при акцията в Левски, Деляновци и Козар Белене днес. Прокурори от Окръжна прокуратура – Плевен, разследващи полицаи от МВР, подпомагани от агенти на ДАНС, в сътрудничество с Европол, извършиха претърсвания и изземвания на адреси в гр. Левски, с. Деляновци, общ. Свищов и с. Козар Белене по разследване за производство на фалшиви банкноти.

В хода на специализираната операция и на трите местопроизшествия са открити печатарски машини, лазерни принтери, водни знаци, холограми, стикери, плаки, химикали и други материали за отпечатване на 100 – еврови банкноти.

Задържани са три лица, съобщават от Прокуратурата на Република България. Две от лицата са осъждани, едното от които за същото престъпление. Осъденият за производство на неистински парични знаци не е изтърпял наказанието си, наложено през 2014 г. и е бил обявен за общодържавно издирване.

Трите лица ще бъдат задържани от Окръжна прокуратура Плевен за срок до 72 часа и ще се поиска вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Прочетете също:

Две подвижни комисии ще обслужват хората с увреждания в изборния ден

Две подвижни секционни комисии да работят на територията на община Плевен по време на изборите ...