Акценти
Начало / Образование / Факултет „Обществено здраве“ на МУ-Плевен дипломира Випуск 2022

Факултет „Обществено здраве“ на МУ-Плевен дипломира Випуск 2022

С тържествена промоция днес Медицински университет – Плевен дипломира Випуск 2022 на Факултет „Обществено здраве“. В зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния ендоскопски център дипломи за завършено висше образование получиха 66 бакалаври и магистри от специалностите на факултета.

„Образованието е най-мощното оръжие, което можете да използвате, за да промените света“. С тези думи на носителя на Нобелова награда за мир Нелсън Мандела се обърна към дипломантите Ректорът проф. д-р Добромир Димитров.

 „Днес аз виждам пред себе си едни достойни млади професионалисти, които освен знания, притежават и качества като решителност, издръжливост, всеотдайност, милосърдие, емпатия и човечност. Следвайте принципите на хуманността, стремете се към усъвършенстване и мечтайте смело, защото Вие сте бъдещето на общественото здраве”, каза още в обръщението си проф. Димитров преди да връчи дипломите на абсолвентите.

Първи дипломите си получиха отличниците на випуска: Зорница Христова, бакалавър от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“; Доротея Милашка, магистър от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“; Росица Рашкова, бакалавър от специалност „Опазване и контрол на общественото здраве“ и Ася Хубчева, магистър от специалност „Управление на здравните грижи“.

Преди това Виктория Чалъкова, бакалавър с отличен успех от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“, отговори на приветствията на ректора и гостите.

Всички абсолвенти получиха академични подаръци, а на дипломантите с отличен успех бяха  връчени и плакети.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...