Начало / Образование / Учителка от Левски със званието „Учител на годината- 2019”

Учителка от Левски със званието „Учител на годината- 2019”

Галя  Любенова – гл. учител в СУ „Крум Попов“ – Левски,  стана носител на званието „Учител на годината- 2019” в направление „Начално образование“. Отличието се връчва  за доказан висок професионализъм, усет към новото и безспорни  качества в XXII –ия Национален конкурс „Учител на годината“ на Синдиката на българските учители /СБУ/.

Своето високо отличие гл. учител Галя Любенова е  получила   на тържествена церемония на заключителния  етап  на конкурса на 10 май  в София.

Председателят на ОбщКС на СБУ  – Левски, Дора Давидова,  честити наградата на госпожа Любенова и  и` пожелава  здраве и успех в благородното просветителско дело.

В авторитетният  конкурс тази година са кандидатствали   над 320 учители и директори от цялата страна, от които са номинирани 102-ма  в 10 направления. Сред тях са победителите, получили най-високия приз „Учител на годината“ и на Специалната наградата на Председателя на СБУ.

35 преподаватели и директори са получили  приз „Учител на годината“, а още близо 70 са отличени със специални плакети и награди от СБУ за работата си през изминалата година .

В  тържествения  празник на българското учителство  в подкрепа  на достойния учителски труд са участвали: Илияна Йотова – Вицепрезидент на България, Красимир Вълчев – Министър на образованието и науката, Деница Сачева –зам. – министър на МОН, Пламен Димитров – Президент на КНСБ, кметът на София, представители на РУО от страната и др.

Прочетете също:

Антоанета Воденичарова със златно отличие от Министерството на културата

Дългогодишната преподавателка по пиано в НУИ „Панайот Пипков” – Плевен, Антоанета Воденичарова е удостоена с ...