Начало / Икономика / Ученичка от ДФСГ „Интелект” е областен победител в кампанията „Имам бизнес идея”

Ученичка от ДФСГ „Интелект” е областен победител в кампанията „Имам бизнес идея”

Бизнес идеята на Толя Георгиева от ДФСГ „Интелект“ събра най-много харесвания в регионалния кръг от националното състезание „Имам бизнес идея”. На церемония, организирана от Областния информационен център в Плевен,  ще бъдат наградени най-добре представилите се участници от област Плевен в националната кампания.

В онлайн конкурса се включиха шест видеоклипа, изпратени от ученици на възраст 14-18 г. На второ място по харесвания е бизнес идеята на Кристиян Ганков от СУ „Д. Дебелянов“ в Белене. Само пет гласа по-малко получи представянето на екипа на СУ „П. Яворов“ – Василена Банчева, Далия Симеонова и Николай Колев. Виктория Сапунджиева от ПГРТО – Плевен, както и Станимир Събчев, Цветомир Събчев и Мария Луиза Найденова от ЦСОП – Плевен също се бориха за подкрепата на публиката и намериха своите привърженици.

„Бизнес идеите на младежите от нашата област се простират от иновативните стелки за обувки през отглеждането на селскостопански насаждения и кооперирането на пчелари до здравословното хранене на тинейджърите”, разказа Николета Минчева, експерт в ОИЦ – Плевен.
На церемонията, която ще се проведе на 6 юни, от 12 часа в ОИЦ – Плевен, всеки участник ще получи безжична тонколонка, осигурена от Централното координационно звено в Администрацията на Министерския съвет, и промоционални материали на ОИЦ – Плевен.

Толя Георгиева и Василена Банчева ще представят област Плевен на националната среща на 1 юни в „София Тех Парк“, изграден със средства по ОП „Конкурентоспособност“ 2007 – 2013 г. Те ще имат възможност да посетят „Експериментариума“, разположен на площ от 2000 кв. м., който е своеобразен музей на иновациите и високите технологии.

 

Прочетете също:

Златни награди за арт школа „Колорит“ от световен арт фестивал в Северна Македония

Арт школа „Колорит“ – Плевен е отново сред най-успешните в света. На 40-тото Юбилейно издание  ...