Акценти
Начало / Образование / Ученици показват бизнес проекти за бъдещето на Плевен

Ученици показват бизнес проекти за бъдещето на Плевен

За десета поредна година в ДФСГ „Интелект” ще се проведе общоучилищен панаир на бизнес проектите „Бизнес идеи за бъдещето на Плевен“. Участниците в изложението ще покажат креативност и бизнес усет в разработването на идеите си екипи от 9 клас. Целта е да дадем увереност на младите хора за реализация на техните идеи, казва директорът на ДФСГ „Интелект” Емил Райков.

Представените проекти ще бъдат оценявани от жури в състав:  Дочка Иванова, Диана Данова, Йордан Грижов, Стефан Нешев и Иван Мандински.

Панаирът „Бизнес идеи за бъдещето на Плевен” ще бъде открит днес от 17 часа в английския двор на гимназията.

Изложението е част от богатата програма, с която ДФСГ „Интелект” отбелязва празника на училището. Проявите започнаха на 8 май със срещи-дискусии с успели млади предприемачи от Плевен: арх. Стефан Нешев и Георги Прусийски. На 9 май се проведе конкурс за ораторско майсторство на тема: „Интелект говори за Плевен“, като за членове на журито бяха Георг Спартански, кмет на община Плевен и Мартин Митев, председател на Общинския съвет. 11 младежи и девойки от 9-и до 12-и клас смело и с чувство за обществена отговорност представиха виждането си за това какъв трябва да бъде родният град в бъдеще и на какви условия трябва да отговаря, за да останат младите хора в него.

Празничната седмица ще бъде закрита на 11 май с тържествено изпращане на Випуск 2018г от 11 часа в двора на училището.

Прочетете също:

Пулмолозите съветват: Още при първите симптоми на грип потърсете лекар

„В България хората масово се самолекуват, купуват си антибиотици, от които при грипна инфекция няма ...