Акценти
Начало / Образование / Ученици от ПГССТ „Н. Й. Вапцаров” – Левски с отличие от Национално състезание

Ученици от ПГССТ „Н. Й. Вапцаров” – Левски с отличие от Национално състезание

Ученици от ПГССТ „Н. Й. Вапцаров”, Левски за пореден път доказаха  професионални качества и умения  на 22-то  издание на Националното ученическо състезание в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”гр.Свищов  проведено на 17 ноември .

Престижното Второ място в  направление „Аграрна икономика”спечелиха представителите на гимназията : Антонио Крумов , Анатоли Димитров , Ваня Богданова , Ариана Илиева , Галя Методиева и  Мерджан Мюхмюнова с ръководител Калин  Кирилов .

В  състезателният казус  „Избор на пазар за реализация на продукт/суровина“  екипа    в ролята на фамилно земеделско стопанство, което произвежда уникален местен продукт/суровина и  защити мотивирано предложение за реализация на продукта/суровината на европейския или местния пазар под формата на презентация.

„Формираните професионални знания и умения дадоха възможност за компетентно и достойно участие в състезанието и до спечелване на второ място след представителите на  Държавна Търговска Гимназия „Димитър Хадживасилев“ гр. Свищов.

Обучението в гимназията се извършва с цел подготовка на икономисти с базови познания, позволяващи успешно решаване на икономически проблеми при организация и управление на технологическите процеси в аграрното производство и при реализацията на селскостопанската продукция. Тя  е предпоставка за успешното им включване и в други сфери на стопанската практика, които са свързани с аграрния сектор.

Учениците могат да получат реализация в областта на  аграрното предприемачество и агромаркетинга, както и в  разработването на бизнес проекти и участие в разработване на инвестиционни програми.”каза директорът на ПГССТ „Н. Й. Вапцаров”,инж.Йордан Димитров.

22-то поредно издание на Националното ученическо състезание на  Стопанска академия „Димитър А. Ценов”гр.Свищов  се проведе в шест направления  с участието на  247 ученици, придружени от 48 учители от 27 средни училища в страната.

Прочетете също:

Днес имен ден празнува Доротея

На 5 юни Църквата почита Св. Доротей, на когото се приписват разказите за пророците, апостолите ...