Акценти
Начало / Образование / Ученици от НУИ „П. Пипков” са победители в конкурса „Имаш силата – бъди приятел”

Ученици от НУИ „П. Пипков” са победители в конкурса „Имаш силата – бъди приятел”

Учениците от  6 „В“ клас на Националното училище по изкуства „Панайот Пипков“ в Плевен  спечелиха първо място в конкурса  „Клуб приятелство: Имаш силата – бъди приятел“ за дизайн на най-интересна и атрактивна значка, вдъхновена от приятелството. В него участваха 183 класа от училища в цялата страна.  Инициативата е на любимия детски телевизионен канал Cartoon Network. Тя стартира на 27 септември и приключи на 25 октомври, когато специално жури избра тримата победители.

Кампанията „Клуб Приятелство“ показва на децата и тийнейджърите как да общуват помежду си без агресия, как да бъдат добри едни с други, което ще ги направи и много по-успешни личности и хора.

Състезанието се проведе между класове, съставени от деца на възраст между 6 и 18 години. Освен у нас, „Клуб приятелство“ се провежда и в други страни в Европа, включително Румъния, Полша, Унгария, Русия, Белгия, Нидерландия и Люксембург.

Наградите, които ще получи класът на първо място, са истински значки с неговия дизайн, както  и персонални брандирани подаръци от Cartoon Network. Също така ще има възможността да участва в „Работилница за откриватели“ с  партньорите на състезанието Географ БГ. Класовете на второ и трето място също ще получат подаръци за участието в инициативата.

Кампанията се провежда за трета поредна година в България. Известни личности, психолози, учители, деца и техните родители се включиха в нея тази година.  Партньори на инициативата са Асоциация „Родители“, bTV, Радио „Фемили“, кампанията „Да бъдеш Баща“, научната платформа „Географ БГ“  и юношеската медия TeenStation.net.

Прочетете също:

Възможностите за сътрудничество с плевенския бизнес представи Почетният консул на Йордания

„Възможности за икономическо сътрудничество с град Зарка, Хашемитско Кралство Йордания” беше темата на проведена днес ...