Начало / Образование / Ученици от Езиковата победители в Национално младежко състезание за плакат за европейските избори

Ученици от Езиковата победители в Национално младежко състезание за плакат за европейските избори

Ученици от ПГПЧЕ – Плевен  участваха в обявеното от Национално сдружение на българските Европейски клубове – NABEC  национално младежко състезание за плакат – Европейски избори, 2019 г. под патронажа на д-р Андрей Ковачев, член на Европейския парламент.

Възпитаниците на Езикова гимназия – Плевен  се включиха в състезанието с  9 плаката, изискванията към които са: да съдържат информация за предстоящите избори за европейски депутати, да е ясно посланието към европейските гласоподаватели, да е ярко изразен усетът  и уменията за изразяване на идея, темата да е изразена по интересен начин, а посланието – да е оригинално формулирано.

„С гордост мога да заявя, че нашето училище е единствено в страната, участвало с 9 плаката и всички те бяха номинирани и изложени сред най-добрите в страната, за които учениците ни ще получат награди на 24.03.2019 г. от 11.00 ч в Националния студентски дом. На този форум д-р Андрей Ковачев, член на Европейския парламент, ще обяви резултатите от националния младежки конкурс за плакат Европейски избори, 2019, ще връчи наградите на отличените и сертификати на всички участници, както и ще съобщи реализирането на първите награди – посещение на Европейския парламент в Брюксел. Номинираните плакати на националното състезание Европейски избори, 2019, ще бъдат отпечатани и тиражирани. Искрено се надявам това да са нашите ученици-дейни участници в проекта „Бъди във форма за Европа“ по програма Еразъм+.“ – казва г-жа Грета Димова, координатор на проекта и заместник-директор по учебната дейност в гимназията.

Прочетете също:

Удостоиха проф. Ташко Делийски с плакет за заслуги към МУ-Плевен по повод 70-годишния му юбилей

Известният онкохирург проф. д-р Ташко Делийски  беше удостоен от ректора на Медицински университет – Плевен ...