Начало / Общество / Утре откриват реновирания Учебен център за преквалифициране на служители на затворите в Плевен

Утре откриват реновирания Учебен център за преквалифициране на служители на затворите в Плевен

учебен център затвор

Утре в 11 часа в Плевен ще бъде открит реновираният Учебен център за първоначална подготовка, преподготовка и повишаване квалификацията на личния състав на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” /ГДИН/. Ремонтът и преоборудването на сградата, финансирани от Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г., са на стойност 611 132,84 лв. На откриването в Плевен ще присъстват заместник-министърът на правосъдието Андрей Янкулов, временно изпълняващият длъжността главен директор на ГДИН Свилен Цветанов, Линда Еврик- служител за връзка по въпросите на полицията и митниците в Посолството на Кралство Норвегия у нас, началникът на затвора в Плевен Иван Петков, магистрати и представители на Министерството на вътрешните работи.

През Учебния център в Плевен за първоначално обучение, чието времетраене е около три месеца, преминават всички служители на ГДИН от направленията в цялата страна. Учебният център се ползва също и за последващо обучение на служителите, както и за провеждане на семинари и вътрешни обучения на пенитенциарната система.

Освен ремонта на действащата сграда, модернизирането в Плевен включва и изграждане на спортно-тренировъчна зала за обучение и физическа подготовка на служителите по бойно-приложни техники. Допълнително са изградени и учебни килии за симулации и трениране в условия, близки до реалните.

Дейностите по обекта в Плевен са част от Проект „Подобряване на стандартите в затворите и арести чрез ремонтиране на инфраструктурата, за да се осигури зачитане на човешките права”. Общият бюджет на целия проект е 7 058 056 евро или 13 804 357,67 лева, като това е и размерът на отпуснатата безвъзмездна финансова помощ от страна на Норвежкия финансов механизъм. Проектът продължава до януари 2016 г. и цели да приложи националните и европейските стандарти за осигуряване на материално-битови условия за лишените от свобода при определени инфраструктурни обекти. Партньор по проекта е Съветът на Европа.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...