Акценти
Начало / Образование / Урок на тема „Фабрика за нов живот” проведоха в ДГ „Еделвайс” в Плевен

Урок на тема „Фабрика за нов живот” проведоха в ДГ „Еделвайс” в Плевен

За единадесета   поредна година в ДГ „Еделвайс” – Плевен, проведоха открит урок по предприемачество. Той е част от инициативите за Седмицата по предприемачество, които се организират в училища и детски градини в цялата страна по програмите за предприемаческо образование на Джуниър Ачийвмънт-България.

Шестгодишните деца от подготвителна група „Смехорани“  с учител Борислава Борисова  и главен учител Велислава Николаева представиха урок на тема: „Фабрика за нов живот“

В предварителната подготовка за урока децата се запознават с понятията – рециклиране, повторно използване, разделно събиране, защитени видове, умения.

За практическото занимание децата бяха разделени на три групи –  подготовка на хартията чрез изрязване или късане, смилане с вода, поставяне в сито и отцеждане. От рециклираната хартия те изработиха календари, разделители за книги, пана със защитени и редки растения и животни включени в Червената книга на България . Изделията бяха подарък за гостите на урока и за групите в детската градина. В края на урока Петя Фуренеса – директор на детската градина,  връчи сертификатите на децата за участието им в инициативата.

Гости на урока бяха: старши експерт по предучилищно образование от Регионално управление  на образованието Плевен- Маруся Додова, представители на бизнеса – Мая Нацулис, Поля Николова, Ганка Нанкова- заместник-директор  на СУ “Стоян Заимов“, Светослава Илиева – заместник –директор на ОУ “П.Берон“, Галина Нейкова –директор на ДГ “Незабравка“.

Заниманията по предприемачество помагат на децата да развият своите  умения за работа в екип, вземане на решения, организиране на работата си,  създаване на условия за изразяване на  уважение към професиите на  родителите и семейството.

   

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...