Начало / Общество / Удължиха срока на промените в разписанията на обществения превоз в Плевен и общината

Удължиха срока на промените в разписанията на обществения превоз в Плевен и общината

Промените в разписанията за движение на обществения транспорт на територията на Плевен и общината, приети с решения на Общинския съвет на 19.03.2020 г., остават в сила – за тролейбусния транспорт до 1 юни 2020 г., за автобусните линии от общинската транспортна схема – до 30 юни 2020 г. Решението за удължаване на сроковете бе прието днес след дебат в Общинския съвет във връзка с цялостната обстановка в страната след периода на обявеното извънредно положение заради Ковид – 19 и последвалата извънредна епидемична обстановка.

За удължаването на сроковете по двете решения, касаещи разписанието на тролейбусния транспорт в Плевен и на седем автобусни линии от общинската транспортна схема, са постъпили искания съответно от „Тролейбусен транспорт“ ЕООД и от превозвачи, изпълняващи курсове до малките населени места в общината. Исканията им са с оглед на това, че пътникопотокът е слаб, не се очаква скоро да се възстанови в обемите от преди извънредното положение и възстановяването на пълния обем на графика на пътуване ще продължи да генерира големи загуби.

С решение от 19.03.2020 г Общинският съвет прие тролейбусният транспорт в Плевен в делничните дни да се движи в часовете, разписани за почивните дни. Промяната касае тролейбусните линии №1, №31, №33, №44, №5, №6, №7, №8, №9 и №91.

На същото заседание съветниците гласуваха временна промяна и в маршрутните разписания на част от автобусните линии от Общинската транспортна схема, по които превозвачите редуцираха курсовете си, като промените са съгласувани с кметове на кметства и операторите, извършващи превоза по тези линии. Временните промени в Общинската транспортна схема са по автобусните линии Плевен – Бохот, Плевен – Буковлък, Плевен – Върбица, Плевен – Гривица, Плевен – Славяново, Плевен – Пелишат, Плевен – Къшин и по градските автобусни линии №9, №12 и №84.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...