Акценти
Начало / Култура / Удължиха договорите на осем читалища за безвъзмездно ползване на общински имоти

Удължиха договорите на осем читалища за безвъзмездно ползване на общински имоти

Още осем читалища в община Плевен ще продължат да ползват безвъзмездно общински имоти за своята дейност за нови 5 години. Общинският съвет на Плевен прие решенията на януарското редовно заседание и удължи срока на договорите на: НЧ „Парашкев Цветков – 2003” – гр. Плевен, НЧ „Изгрев – 1929“ – с. Опанец, НЧ „Пробуда – 1927“ – с. Буковлък, НЧ „Просвета 97” – с. Радишево, НЧ „Климент Браницки – 1900” – гр. Славяново, НЧ „Паисий Хилендарски – 2001” – гр. Славяново, НЧ „Просвета 1907” – с. Бръшляница и НЧ „Христо Ботев – 1927” – с. Коиловци.

„В Община Плевен са постъпили писмени заявления от секретарите на осемте читалища, в които заявления се посочва желание за сключване на нови договори с Общината за учредяване безвъзмездно право на ползване върху недвижими нежилищни общински имоти по места за читалищна дейност. Културните институти ползват въпросните помещения и сгради и към момента по силата на 5-годишни договори, сключени в началото на 2018 г. Поради изтичане на тези споразумения се налага и тяхното преподписване“, информира във връзка с решението председателят на местния парламент Мартин Митев.

И в осемте решения, приети от Общински съвет – Плевен, за удължаване срока на договорите за безвъзмездно право на ползване на общинските имоти за читалищна дейност, е записано, че всички консумативи и разноски за поддържането им ще бъдат за сметка на ползвателите. Днешните решения на съветниците в подкрепа на читалищата са поредните такива, приети на заседания през последните няколко месеца.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...