Начало / Общество / Удължават до 31 юли срока на редуцираното разписание за автобусни линии от общинската транспортна схема

Удължават до 31 юли срока на редуцираното разписание за автобусни линии от общинската транспортна схема

Редуцираните разписания за движение на седем автобусни линии от общинската транспортна схема в община Плевен остават в сила още един месец. Общинският съвет на Плевен удължи до 31 юли срока на решението си от месец март тази година, изменено в последствие на заседанието през м.май.

Решението е във връзка със ситуацията в страната след  извънредното положение и последвалата извънредна епидемична обстановка. Удължаването на сроковете на действие на временните разписания за седем от автобусните линии от общинската транспортна схема до малките населени места е поискано от превозвачите. Техните аргументи са, че пътникопотокът е слаб, не се очаква скоро да се възстанови в обемите от преди извънредното положение и възстановяването на пълния обем на графика на пътуване ще продължи да генерира големи загуби. По тези причини до края на юли остават редуцирани курсовете по автобусните линии Плевен – Бохот, Плевен – Буковлък, Плевен – Върбица, Плевен – Гривица, Плевен – Славяново, Плевен – Пелишат, Плевен – Къшин и по градските автобусни линии №9, №12 и №84.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...