Акценти
Начало / Здравеопазване / Три дни безплатни прегледи за рак на гърдата в УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен

Три дни безплатни прегледи за рак на гърдата в УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен

За поредна година Медицински център  „Света Марина-Плевен“  се включва в инициативата за борба с рака на гърдата, посветена на Международния ден за борба с рака на гърдата – 19 октомври.   Организират се прегледи и изследвания, с цел профилактика и ранно диагностициране на рака на гърдата.  Ракът на гърдата е най-честото онкологично заболяване сред жените по целия свят. Открит навреме, ракът на млечната жлеза е лечим в над 97% от случаите. Тъй като първите симптоми остават незабелязани – не може да се опипа и не предизвиква болка, се налага провеждане на скрининг

Безплатните профилактични прегледи за рак на гърдата ще се извършат на 21.10, 28.10.2022г. и 04.11.2022г. в часовете от 10.00 до 12.00 часа, с предварително записване на тел: 064/805 666.

На тези дати пациентите могат да се възползат от отстъпка, в размер на 50% при  извършването на мамографии. За мамография   може да се запишете на тел.: 064/ 98 99 63.

Прегледите и мамографиите  ще се осъществяват в сградата на УМБАЛ СВЕТА МАРИНАПЛЕВЕН“, която се намира на адрес: гр. Плевен, местност „Русково Бърдо“ , ул. Българска авиация“ №88 .

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...