Начало / Последни новини / Три варианта за основна дисциплина пред Добромир Николов

Три варианта за основна дисциплина пред Добромир Николов

Най-прогресиращия плевенски лекоатлет през миналата година – Добромир Николов ще отвори нова страница в развитието си. Състезателят на АК Плевен 2014 вече има очертан приоритет за 2019 година. Разкри го главния треньор на клуба Никола Николов, който е дядо на таланта.

„Дойде време да определим коя ще е основната дисциплина на Добромир. Ще стартираме този процес през лятото. Вариантите са три – 110 метра бягане с препятствия, 400 м бягане с препятствия и троен скок. Има физически потенциал да се състезава с успех и в трите. Бързината и отскока са му вродени качества, които той развива успешно. Целта обаче е да израсне до елитен атлет на международно ниво. Като треньор с дълга практика имам леки притеснения за бягането на 110 м с препятствия. Справя се, но просто са му необходими още няколко сантиметра ръст за тази дисциплина“, анализира легендата Никола Николов, под чийто ръководство са тренирали 37 национали /от всички възрасти/. Негови възпитаници са спечелили 225 медала – 85 златни, 72 сребърни и 68 бронзови. Състезателите му са поставили 39 национални рекорда.

Добромир е пред първо участие в старт на юноши старша възраст. Дебютът му ще е на 26-27 януари на националния шампионат в София на закрито в дисциплините 60 м с препятствия и 400 м гладко бягане.

Бързакът приключи участието си при юношите под 18 години с много успехи – национален рекорд на седмобой в зала /4453 точки в Букурещ, Румъния/, шампион на България на 60 м с препятствия в зала и с щафетата 4х200 м на клуба си, национална титла на 110 м с препятствия, балкански вицешампион, полуфинал на европейското в Унгария с личен рекорд, въпреки че стартира контузен. Вицешампион е на 200 м.

Снимка: atletikabg.com

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...