Начало / Крими / Трима зад волана без книжка

Трима зад волана без книжка

На 10 декември 2019 година около 15.45 часа в град Койнаре служители в участък „Полиция“ при РУ-Червен бряг са извършили проверка на мотопед „Пиаджо“, управляван от 27-годишен местен жител, съобщи МВР-Плевен. Установено е, че водачът е неправоспособен и управлява в едногодишния срок на издадено за същото нарушение  наказателно постановление, влязло в сила на 21.03.2019 година. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Червен бряг. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

На 10 декември 2019 година в РУ – Пордим е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343 „в“, ал. 3 във връзка с ал.1 от НК. На 8 декември 2019 година в село Мечка служители на ЗЖУ – Плевен спират товарен автомобил „Форд Транзит“. Проверка установила, че водачът – 44-годишен от град Никопол, шофира в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелство за управление на МПС, влязла в законна сила на 23.07.2019 година, уточниха униформените. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Работа по случая продължава разследващ полицай.

На 10 декември 2019 година в РУ-Пордим е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „в“, ал. 3 от НК, казаха униформените. В 11:50 часа в град Славяново на улица „Станке Димитров – Марек“ е проверен 29-годишен местен жител, водач на „Мерцедес Б 200“. Установило се е, че мъжът е зад волана в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка – влязла в законна сила на 27 юни 2019 година, за временно отнемане на свидетелство за управление на моторно превозно средство. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай и екип на РУ – Пордим.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...