Начало / Общество / Трето място за отбора на  ВВВУ „ Георги Бенковски” на държавния военен шампионат  по стрелба

Трето място за отбора на  ВВВУ „ Георги Бенковски” на държавния военен шампионат  по стрелба

Бъдещите авиоинженери, младши-сержантите. Драгомир Петров , Цветелин Цаков и Стилян Драгошински, сержант Стоян Стоянов, старши-сержанти Красимир Димитров, Андрей Николов и Иван Белчев от ВВВУ „Георги Бенковски” показаха стил и талант по време на държавния военен шампионат по дуелна и щафетна стрелба, който се проведе на полигон „Люляк” на 2-ра тунджанска механизирана бригада край Стара Загора.

В много кратък период, под ръководството на треньора и състезателя с богат спортен опит майор Николай Николов и помощник-треньора старшина Димитър Николов, нашите момчетата  се подготвиха и представиха достойно възроденото ВВВУ „Георги Бенковски”, преодолявайки сериозната конкуренция на шест отбора от щатни военнослужещи и отбор от колеги курсанти от НВУ „ Васил Левски”.

Състезателите на ВВВУ „Георги Бенковски” заеха трето място в дуелната стрелба със 7,62 мм автомат „Калашников”, а в щафетната стрелба са на пета позиция.

В крайното класиране те са трети, след отборите на Съвместното Командване на Специалните операции и този на Сухопътни войски.

Наградите са връчени от бригаден генерал Стоян Шопов –Командир на 2-ра тунджанска механизирана бригада.

На момчетата им предстоят заключителните изпити от лятната сесия и участие в производството на Випуск 2020 „Добруджански”.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...