Начало / Образование / Традиционното астропарти в Байкал тази година ще е онлайн

Традиционното астропарти в Байкал тази година ще е онлайн

В края на месец май ще се проведе 16-то издание на националното „Астропарти Байкал”. Тази година, заради противоепидемичните мерки за неразпространение на коронавируса, то ще се проведе онлайн. Главната тема на астропартито е: “Дигитални ресурси в помощ на дистанционното обучение по физика и астрономия”.

Проявата ще се проведе под патронажа на Министъра на образованието и науката и кмета на община Долна Митрополия – Поля Цоновска.

Програмата включва дейности с ученици и учители, които провокират любов към физиката и астрономията. „Астропарти Байкал” е включено за единадесети път в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерство на образованието и науката за учебната 2019/2020 г.

Регистрация за участие в астропартито ще може да се направи до 29 май 2020 г. на https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdPI8NPqHKD_mnDR…/viewform…

Астропарти Байкал – 2020 ще се проведе на 30 май от 10 часа във виртуална стая на платформата zoom. Всеки учител ще може да определи до двама ученици, на които ще предостави линк за вход във виртуалната стая.

Всеки участник в астропартито ще получи сертификат и подаръци – печатни материали.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...