Начало / На фокус / Тихомир Иванов на финал в Диамантената лига след седмо място в Париж

Тихомир Иванов на финал в Диамантената лига след седмо място в Париж

За първи път в кариерата си Тихомир Иванов ще участва във финал на скок височина на най-силният лекоатлетически турнир в света Диамантената лига. Състезанието е на 29 август в Цюрих /Швейцария/.

Плевенчанинът си осигури да скача с най-добрите след като се класира на седмо място в предпоследния турнир на веригата, който се проведе в Париж. Във френската столица той стартира с успех на 215 см, след това преодоля от втори път 219 см и скочи от раз 223 см. Тази кота бе и най-добрия му резултат в надпреварата. Направи и три опита на 226 см, но без успех. Със същите показатели завърши и японеца Рио Сато. Двамата приключиха на седмо място. Така Иванов се нареди 12-и в генералното класиране и получи право да скача на финала, където съперниците ще са 12 атлети.

Майкъл Мейсън /Канада/ спечели надпреварата в Париж с 228 см и завърши на 10-о място в генералното подреждане. Със същия резултат Андрий Проценко от Украйна и руснака Иля Иванюк са втори и трети във Франция.

Прочетете също:

В Плевен МОСВ и БД „Дунавски район“ организират среща за актуализацията на Плана за управление на риска от наводнения на Дунавски район

На 7 юли в Плевен ще се проведе среща за официалния старт на изпълнението на ...