Акценти
Начало / Образование / Организират национално състезание за деца по уеб разработване „WEBLOZ“

Организират национално състезание за деца по уеб разработване „WEBLOZ“

WEBLOZ

Започна записването за Националното състезание по уеб разработване „WEBLOZ“, в което могат да участват ученици от 5 до 12 клас. За това съобщават от Регионален инспекторат по образованието – Плевен. Състезанието се провежда в две категории – „Уеб сайт” и „Уеб програмиране”, и две възрастови групи.

Всеки екип, който трябва да се състои от не повече от двама ученика, може да участва във всяка една от категориите, като един екип може да участва само в една категория едновременно. Състезанието се провежда в два кръга, като първият е виртуален и в него се оценяват проектите от комисия. До втори кръг се допускат до 14 проекта за голямата възрастова група (9-12 клас) и 8 проекта за малката възрастова група (5-8 клас) за всяка от категориите. Вторият кръг ще се проведе близо до град Разград, като проектите се защитават на живо от създателите им пред тричленно жури за съответната категория.

Участието изисква предварителна регистрация на сайта на състезанието: http://webloz.net. Повече информация и пълният регламент на състезанието може да бъде намерен на посочения сайт.

Прочетете също:

С юбилейна вечер Плевен чества 80-годишнината на Георги Константинов

С юбилейна вечер Плевен ще отбележи 80-годишнината на писателя и поет Георги Константинов. Творческата среща ...