Акценти
Начало / Общество / Тази неделя  историческа възстановка „Един ден от обсадата на Плевен”

Тази неделя  историческа възстановка „Един ден от обсадата на Плевен”

По повод честванията на 141 години от освобождението на Плевен от турско робство на 9 декември 2018 г. от 12.00 часа в местността „Янъка” в югоизточната част на Кметство с. Буковлък ще се проведе историческата възстановка „Един ден от обсадата на Плевен – 1877 г.” . Мероприятието се провежда в памет на хилядите загинали за освобождението на Плевен се организира  от Регионален клон „Традиция” – Плевен, съвместно с Кметство с. Буковлък. Възстановката ще представи моменти от най-тежката и продължителна битка в хода на Руско-турската освободителна война /1877-1878/ – обсадата на Плевен.

Участие ще вземат представители от регионалните клонове на „Традиция” от Плевен,  Червен бряг, Ловеч, Троян, Трявна и Русе.

Като част от поредицата от мероприятия, които „Традиция” – Плевен ще реализира във връзка с честванията е Поход на признателността, който ще се проведе на 8 декември. Той ще тръгне в 11.30 часа от началото на парк „Кайлъка” и ще стигне до братската могила на войниците от 124 пехотен Воронежки полк, намиращ се между Плевен и Кметство с. Радишево.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...