Акценти
Начало / Образование / С празнично шествие Медицинския изпраща Випуск 2017

С празнично шествие Медицинския изпраща Випуск 2017

Медицински университет – Плевен традиционно организира празнично шествие и тържествена промоция на младите лекари от 38-мия пореден випуск на Факултет „Медицина“. Празничното събитие ще се състои на 4 декември и ще започне в 10 часа с ритуал по предаване символите на Университата.  След шествието до централтия площад и поднасяне на венец пред Вечния огън  на Параклис-мавзолей  „Св. Георги Победоносец”, от 11 часа в зала „Магнум” ще е тържествената промоция.

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 74 абсолвенти от България, Молдова, Сърбия и Сирия придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на Випуск 2017 млади лекари е Много добър 5.27, с висок брой отличници – 25. Първенец на випуска с пълно отличие 6.00 и носител на приза Златен Хипократ е д-р Мартин Петров Караманлиев от град Плевен.

По покана на Академичното ръководство на МУ-Плевен специален гост на събитието тази година, който ще се обърне с академично слово към младите лекари от Випуск 2017, е г-н Максим Бехар, международен експерт по публични комуникации и президент на световната ПР организация ICCO.

Снимка: Архив ИнфоПлевен

Прочетете също:

Зелен коридор за ваксинация на 30 април и 3 май

На 30 април и 3 май в МБАЛ „Свети Панталеймон“ – Плевен, ул. Трите бора ...