Начало / Култура / С празничен концерт и тържествен ритуал Плевен ще отбележи Деня на независимостта

С празничен концерт и тържествен ритуал Плевен ще отбележи Деня на независимостта

На 21 септември, сряда, в Летния театър в парк „Кайлъка“ от 19.30 часа ще се състои празничен концерт „Майка България“, посветен на Деня на независимостта на България. В него ще участват Плевенската филхармония и Квартет „ГеоМарЧаЛо“, Биг Бенд „Плевен”, Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“, Общинският хор „Гена Димитрова“, Ансамбъл „Мизия” при НЧ ”Съгласие 1869”, Регионалният исторически музей и ДКТ „Иван Радоев“. Сценарий и режисура –Димитър Кабаков, диригент  е Георги Милтиядов.

Входът е свободен.

 Официалният ритуал за  отбелязване на  114-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България ще се състои  на 22 септември, четвъртък. Той ще започне в 11.00 часа пред паметната плоча срещу входа на ДКТ „Иван Радоев” на площад „Стефан Стамболов”. Слово ще произнесе кметът на Община Плевен Георг Спартански. Ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност.

В празника с изпълнения ще се включат Общинският хор„Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева и Общинският духов оркестър с диригент Пламен Марков.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...